Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Domaće kore za lazanju

Domaće kore za lazanju

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
3913267
Domaće kore za lazanju
Fotografije: Radomira Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Lazanja je najukusnija ako je napravljena od domaćih kora, ubedićete se sami"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, prosejano
  • jaja - 3 komada, veća
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka zamesite tvrdo testo, tako što prvo umutite jaja i so, a zatim postepeno dodajete malo po malo brašna.

Testo podelite na 2 lopte da bi ga lakše razvukli. Kore treba da budu tanke.

Razvučene kore nasecite na kvadrate ili široke trake. Stavite vodu da proključa i u nju dodajte 2 prstohvata soli.

Nakon toga spuštajte kore u porcijama i kuvajte ih oko 30 sekundi.

Nakon toga kore stavite da se ocede na rešetci i da se malo ohlade. Zatim možete da pristupite i pripremi lazanje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: