Pečeni krompir u rerni sa maslacem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
04/12/2019
"O magiji krompira sa maslacem još toga možete da naučite, kada ga napravite sami i sednete sa prijateljima na po čašu vina "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano429
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo predjelo biramo mladi krompir srednje veličine i hlebne sorte.

Operemo ga dobro i stavljamo u šerpu sa hladnom vodom. Kuvamo ga na jakoj vatri pod poklopcem.

Nakon što voda provri, smanjujemo temperaturu i dodajemo 2-3 kašike soli u vodu (šerpa je zapremine 5 litara, a voda - oko 3, 8 litara).

Krompir se skuva da bude polu gotov. Ocedi se od vode i prebacuje se u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Posipamo maslinovo ulje po dnu i poređamo krompir.

Kašikom - presom za krompir pire pritiskamo blago ka dnu posude, ali ne da ga spljeskamo.

Preko svakog napuklog krompira stavljamo po kašiku maslaca. Od njega ostavljamo trećinu za prelivanje. Posipamo miksom provansalskih začina.

Smesa sadrži sledeće mirisne biljke - origano, ruzmarin, cvetiće majčine dušice, komorač, majoran i bosiljak,

One daju onu biljnu dimljenu aromu pečenom krompiru.

Rerna je uključena na 200 stepeni i krompir se peče dok mu se ne pojavi zlatasta hrskava korica.

U tiganj sa zagrejanim maslacem stavljamo kašičicu miksa i grančicu osušenog origana.

Zagrevamo blago, da aromatizujemo maslac, i njimprelivamo još topao krompir.

Serviramo topao kao predjelo ili kao garnirung pečenom mesu ili ribi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar