Način pripreme
Guščija džigerica se natopi u pola litra svežeg mleka i ostavlja se 6 sati na hladnom. Nakon toga se opere veoma dobro pod tekućom vodom. Ocedi se, sklanja se kožica, džigerica se natrlja solju i seče se na parčiće.
Kvasac se pomeša sa malo toplog mleka i jednom kašikom šećera. Ostavlja se pola sata da naraste. Brašno se pomeša sa maslacem i seče se dok se ne pretvori u mrvice. Dodaje se kvasac, preostali šećer, jaja, votka i preostalo sveže mleko i zamesi se testo.
U posudu za pečenje, namazanu uljem stavljaju se bademi istucani na krupno. Testo se podeli na dva dela i polovina se stavlja u posudu za pečenje. Preko testa se stavljaju parčići džigerice i pokrivaju se preostalim testom.
Ostavlja se sat na toplom. Stavlja se u rernu na 5 minuta na 190 stepeni, nakon toga se peče još sat i 10 minuta na 150 stepeni. Vadi se iz rerne, ohladi se i okreće se.
Servira se sa vinskim želeom. Sprema se tako što se vino zagreva i u njega se dodaje prethodno pola sata natopljen žele. Smesa se meša i ostavlja se u frižider 4 sata. Nakon što se stegne seče se na parčiće.