Način pripreme
1. Isecite luk na tanke krugove i potopite na 3-4 sata u sveže mleko, nakon toga ocedite i dobro osušite. Uvaljajte u skrob, malo soli i šećera i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite na ubrus da se ohladi i ocedi od masti, nakon toga po želji iseckajte ili izlomite na sitnije komade.
2. Očistite pečurke, isecite i dinstajte u maslacu, malo ulja, soli i belog vina. I njih odvojite sa strane.
3. Pripremite sos /vinegret od manga tako što oljuštite i isečete mango na komade. Pospite sokom od limuna i stavite u blender da se samelje i da dobijete glatko pire.
Razredite sokom od pomorandže i malo vode ako je mnogo gusto. Sipajte i maslinovo ulje, začinite solju i dobro promešajte.
4. Neposredno pre serviranja salate napravite i guščiju džigericu. Ona treba da bude topla prilikom konzumiranja.
5. Medaljone izvadite prethodno iz frižidera da bi bili na sobnoj temperaturi - to je važno. Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i pecite džigericu sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Nakon što bude gotovo isecite na komade.
6. U posudu za salatu ili drugu odgovarajuću posudu stavite sveže listove salate. Oni treba da se operu i osuše prethodno. Prelijte delom sosa od manga.
7. Sipajte preko njih pečurke (dobro je da budu tople) pospite karamelizovanim lukom i na kraju guščijom džigericom. Prelijte sa još sosa od manga i servirajte.
Prijatno!
*Moguće je da ne potrošite ceo sos od manga za ovu salatu, zato će vam ostati i za drugu - po vašem izboru.