Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Šakšuka sa paradajzom iz konzerve i žalfijom

Šakšuka sa paradajzom iz konzerve i žalfijom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5311991k223
Šakšuka sa paradajzom iz konzerve i žalfijom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
10/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Šakšuku sa paradajzom iz konzerve i žalfijom poslužite uz mekani hleb i uživajte u svakom zalogaju."

Potrebni sastojci

  • paradajz - 400 g iz konzerve, mleveni
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • ulje - 2 kašike
  • bosiljak
  • žalfija
  • jaja - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jelo šakšuka se može pripremiti sa bilo kojim paradajzom, svežim, konzerviranim, seckanim ili mlevenim. Ovaj put sam ga pravila sa mlevenim paradajzom iz konzerve. Brzo je i veoma je ukusno.

Na ulju sam prodinstala seckani luk i beli luk. Dodala sam paradajz, na srednjoj vatri na šporetu, kuvala sam do pola.

Stavila sam bosiljak, posolila, izmešala i slomila tri jaja. Pustila sam ih da se kuvaju ispod poklopca. Kao i ranije, stavila sam i nekoliko listova sveže žalfije.

Dobila sam divno arapsko jelo.

Šakšuku sa paradajzom iz konzerve i žalfijom poslužite uz mekani hleb i uživajte u svakom zalogaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: