Janija sa boranijom iz konzerve

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79123
21/07/2019
"Ukusan klasičan predlog za jelo koji ćete lako spremiti sa gotovom konzervom boranije "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Boranija se sipa iz tegle u cediljku i isplakne se. Krompir se oljušti i iseče na veoma sitno, šargarepa se očisti i narenda, a luk i beli luk se takođe iseku na sitno.

U šerpu (nelepljivu) sipamo malo ulja, stavljamo i maslac i dinstamo u njima luk i beli luk, šargarepu i krompir, mešamo često i nakon što je krompir poluskuvan, sipamo brašno, so, alevu papriku, promešamo još 2-3 puta da se zaprži brašno i prelivamo vrelom vodom oko litar (uz neprestano mešanje).

Nakon toga sipamo i isplaknutu boraniju. Kuvamo 10 minuta lii dok ne bude gotovo (ako je neophodno dolivamo još vode). Nakon što je gotovo, serviramo sa mladim lukom i peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar