Fotografije: Rositsa Shopova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Iako nije posebno koristan, čim je na kiflicama, kažemo da šećeru, bez njega prosto neće biti iste"
- brašno - 1 kg
- jaja - 4 komada ( 1 žumance, za premazivanje)
- so - prstohvat
- šećer - 1 šolja
- masnoća - 1/2 šolje, ulje ili mast
- suvi kvasac - 1 paket
- sveže mleko - 200 - 250 ml
* merne jediniceNačin pripreme
Zamesimo meko testo, ostavljamo ga da odstoji 30 minuta.
Šećerne kiflice pravimo tako što kidamo male loptice od kojih pravimo fitilje.
Oblikujemo ih kao kiflice, pritiskamo u isto vreme i uvijamo preko šećera.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, ili na 200 stepeni bez ventilatora dok ne porumeni.
Facebook
Omiljeno
Pinterest