Kiflice sa cimetom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
337
868
23/01/2021
"Mmm..., kakva aroma dolazi od ovih predivnih Kiflica sa cimetom, ne postoji način da im odolite! Mi smo se prepustili iskušenju!"
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano367
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 150 ml
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 2 kašike, istopljeni maslac
  • brašno - oko 3 šolje
  • šećer - 2/4 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • za nadev
  • šećer - 1/2 šolje
  • cimet - 2 kašike
  • maslac - 100 g, meki
  • cimet šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte zajedno brašno, kvasac, so i šećer. Napravite udubljenje u sredini suvih sastojaka i razbijte unutra jaje,

Postepeno dolivajte toplo sveže mleko i maslac, uzimajući i deo brašna. Zamesite meko testo i ostavite ga da naraste dok ne udvostruči svoj obim.

Da biste spremili nadev, mešajte meki maslac sa šećerom i cimetom.

Podelite naraslo testo na 2 dela. Svaki razvijte u pravougaonik i namažite ga nadevom. Uvijte stegnuti rolat i svaki rolat isecite na parčiće debljine oko 2 cm.

Poređajte tako spremljene kiflice od cimeta na posudu za pečenje sa papirom za pečenje ili u dobro namazan kalup za mafine. Ostavite ih da narastu.

Namažite ih umućenim žumanceom sa malo vode, pospite ih sa malo cimet šećera i stavite ih da se ispeku dok ne budu gotove u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar