Posni božićni kolačići

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
07/12/2019
"Možda su posni, ali imaju ukus miliona "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano820
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo da na ringli provru voda i ulje.

Odmah čim provru dodajemo prašak za pecivo i so i sklanjamo sa vatre.

Sipamo odjednom prosejano brašno i mešamo drvenom varjačom dok ne dobijemo vruće mokro testo.

Dok je testo još toplo kidamo male parčiće i od njih oformimo krugove pomoću dlanova.

U sredinu stavljamo parče ratluka i četvrtinu oraha.

Uvijamo u lopticu i ređamo u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rernu na 180 stepeni dok kolačići ne porumene.

Kada su gotovi posni božićni kolačići, dok su još topli uvaljamo ih u šećer u prahu u koji smo stavili jednu vanilu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar