Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Božićni kolačići u spiralama

Božićni kolačići u spiralama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Božićni kolačići u spiralama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
17/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
30
"Poređajte šarene kolačiće na lep poslužavnik kako bi izgledali još prazničnije na trpezi"

Potrebni sastojci

  • za smeđe testo
  • brašno - 250 grama
  • maslac - 125 grama
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer - 80 grama
  • jaja - 1 komad
  • za belo testo
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 250 grama
  • maslac - 125 grama
  • esencija pomorandže - 1 ampula
  • šećer - 60 grama
  • još
  • belanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite belo testo. Prosejte brašno sa 1 prstohvatom soli i dodajte jaje, hladni maslac (iseckan), šećer i esenciju.

Postepeno mesite meko testo od maslaca. Uvijte ga folijom i stavite da se ohladi u frižider na otprilike sat vremena.

U međuvremenu pripremite smeđe testo. Prosejte brašno zajedno sa prstohvatom soli i kakaom.

Dodajte u njega iseckani maslac, šećer i jaje. Umesite testo i takođe ga dodajte u frižider na sat vremena.

Svako loptu testo podelite na 2 jednaka dela. Nabrašnite radnu površinu i razvijte jednu belu loptu da se dobije list približne veličine 25х40 cm. Isto uradite i sa jednom od lopti testa od kakaoa.

Razvijteni beli list premažite umućenim žumancem, a odozgo stavite smeđu koru. Pažljivo uvijte u rolat. Na isti način uradite i sa ostalim loptama testa.

Uvijte rolate papirom za pečenje i ohladite ih u frižideru na nekoliko sati.

Isecite ih na male krugove, široke 1 cm. Pokrijte tepsiju papirom za pečenje i poređajte kolačiće.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i božićne kolačiće pecite 10-12 minuta. Ohladite na rešetci.

Božićni kolačići u spirali su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: