Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Božićni kolačići u spiralama

Božićni kolačići u spiralama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Božićni kolačići u spiralama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
30
"Poređajte šarene kolačiće na lep poslužavnik kako bi izgledali još prazničnije na trpezi"

Potrebni sastojci

  • za smeđe testo
  • brašno - 250 grama
  • maslac - 125 grama
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer - 80 grama
  • jaja - 1 komad
  • za belo testo
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 250 grama
  • maslac - 125 grama
  • esencija pomorandže - 1 ampula
  • šećer - 60 grama
  • još
  • belanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite belo testo. Prosejte brašno sa 1 prstohvatom soli i dodajte jaje, hladni maslac (iseckan), šećer i esenciju.

Postepeno mesite meko testo od maslaca. Uvijte ga folijom i stavite da se ohladi u frižider na otprilike sat vremena.

U međuvremenu pripremite smeđe testo. Prosejte brašno zajedno sa prstohvatom soli i kakaom.

Dodajte u njega iseckani maslac, šećer i jaje. Umesite testo i takođe ga dodajte u frižider na sat vremena.

Svako loptu testo podelite na 2 jednaka dela. Nabrašnite radnu površinu i razvijte jednu belu loptu da se dobije list približne veličine 25х40 cm. Isto uradite i sa jednom od lopti testa od kakaoa.

Razvijteni beli list premažite umućenim žumancem, a odozgo stavite smeđu koru. Pažljivo uvijte u rolat. Na isti način uradite i sa ostalim loptama testa.

Uvijte rolate papirom za pečenje i ohladite ih u frižideru na nekoliko sati.

Isecite ih na male krugove, široke 1 cm. Pokrijte tepsiju papirom za pečenje i poređajte kolačiće.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i božićne kolačiće pecite 10-12 minuta. Ohladite na rešetci.

Božićni kolačići u spirali su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: