Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa pola šećera dok se ne dobije vazdušast sneg.
Odvojeno umutite žumaca sa preostalim šećerom, dodajući im redom vodu, prašak za pecivo i ulje, nakon toga dodajte i prosejano brašno i nastavite da mutite mikserom.
U tako promešanu smesu dodajte belanca u snegu, i na kraju dodajte suvo grožđe i orahe.
Namažite kalup za kolač, sipajte smesu, ostavite 2-3 kašike smese i dodajte u njih kašičicu kakaa, promešajte i sipajte tako da dobijete mermerni kolač.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni, samo na donjem grejaču na oko 150 stepeni, dok smesa do vrha ne popuni kalup za kolač, nakon toga pojačajte na 180-190 stepeni, da se ravnomerno ispeče. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.