Sočne šnicle u tiganju sa vinom

09/12/2019
"Osim za sos, možete sipati jednu čašu aromatičnog crvenog vina koja će dopuniti predivnu sliku, čiji su glavni akteri ove krte i sočne šnicle "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, od plećke, vrata ili buta debljine oko 1.5 cm
  • suncokretov maslac - 3 supene kašike
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • vinsko sirće - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • aleva paprike - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica, crni
  • crveno vino - 1 šolja, lepo
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite kašu od 1 supene kašike maslaca, senfa, sirćeta, bibera, aleve paprike i soli. Ovom marinadom namažite meso i ostavite da odstoji 3-4 sata.

Nožem odvojite višak mrinade. Pržite šnicle u tiganju koji se ne lepi po dva minuta sa svake strane, dodajte po malo ulja.

U ostatku od prženja dinstajte sitno iseckan luk i dodajte marinadu i vino. Ostavite da vri dok se ne redukuje 1/3.

Gotovo. Imate krte i sočne svinjske šnicle sa aromatičnim vinskim sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar