Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana torta - salata

Slana torta - salata

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
276127
Slana torta - salata
Fotografije: Teodora Todorova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Definitivno nemamo strpljenja da isečemo ovu slanu tortu - salatu, izgleda neodoljivo ukusno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada
  • pileće meso - 100 - 200 g
  • šargarepa - 3 komada
  • kukuruz - 340 g /1 konzerva, slatka
  • pečuurke - 250 g
  • majonez - 200 g
  • čeri paradajz - 5 - 6 komada (za ukras)
  • krastavci - 1 komad (za ukras)
  • kačkavalj - 100 g (za ukras)
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo krompir, nakon toga ga isečemo na kockice i začinimo solju.

Pileće meso isečemo na kockcie, stavljamo u tiganj sa 2-3 kašike ulja i začinimo biberom i solju. Pržimo dok meso ne pobeli.

Šargarepu takođe isečemo na kockice i skuvamo u prethodno posoljenoj vodi oko 5-10 minuta ili dok ne omekša.

Kukuruz možemo koristiti direktno iz konzerve, ja lično kuvam oko 5 minuta.

Pečurke sečemo na kriške i začinimo biberom i solju i propržimo dok ne ispari sok koji puštaju, da se slana torta ne razvodni kad je poređate.

Nakon što pripremimo sastojke, spremni smo da ređamo tortu.

U kalup za tortu, sa ivicama koje se skidaju, počinjemo da ređamo. Prvo stavljamo polovinu kuvanog krompira na dno kalupa, nakon toga namažemo majonezom.

Drugi red je prženo pileće meso i ponovo namažemo majonezom odozgo.

Nakon toga red šargarepe i kukuruz, nakon svakog dodajem majonez.

Dodajemo i pečurke na sledeći red, nakon toga i drugi deo krompira i mažemo majonez.

Za ukras isečemo čeri paradajz i ređamo po ivicama pleha.

Nakon toga isečemo krastavčiće i ređamo sa unutrašnje strane pored paradajza. Rendamo kačkavalj i posipamo obilno u sredini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: