Piletina na tiganju sa paradajz sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8483
3
10/12/2019
"Najlepša brza jela sa piletinom se kuvaju u dubokom tiganju, da ima za sve "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na zalogaje. Stavite ga u najlon kesu, sipajte 2-3 kašike brašna i rastresite kesu dobro, dok se zalogaji ne nabrašne. Izvadite ih u cediljku i istresite višak brašna.

U dubokom tiganju zagrejte jednu šolju maslinovog ulja. Stavite meso i ispržite dok ne postane zlatasto mešajući da se na zalepi. Prelijte sa nekoliko kašika belog vina. Sačekajte minut da ispari alkohol iz jela.

Razredite paradajz pire sa šoljom vode ili bujona od povrća. Sipajte ga u tiganj, začinite biberom, prstohvatom šećera i origanom. Dodajte na polovine isečen čeri paradajz.

Poklopite posudu i kuvajte jelo na umerenoj vatri oko 15-20 minuta. Malo pre nego što sklonite s vatre dodajte kocke skamorce ili kačkavalja. Ne stavljajte mocarelu da se sos ne razvodni.

Servirajte jelo toplo sa salatom po želji!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar