Način pripreme
Isecite pileće meso na zalogaje. Stavite ga u najlon kesu, sipajte 2-3 kašike brašna i rastresite kesu dobro, dok se zalogaji ne nabrašne. Izvadite ih u cediljku i istresite višak brašna.
U dubokom tiganju zagrejte jednu šolju maslinovog ulja. Stavite meso i ispržite dok ne postane zlatasto mešajući da se na zalepi. Prelijte sa nekoliko kašika belog vina. Sačekajte minut da ispari alkohol iz jela.
Razredite paradajz pire sa šoljom vode ili bujona od povrća. Sipajte ga u tiganj, začinite biberom, prstohvatom šećera i origanom. Dodajte na polovine isečen čeri paradajz.
Poklopite posudu i kuvajte jelo na umerenoj vatri oko 15-20 minuta. Malo pre nego što sklonite s vatre dodajte kocke skamorce ili kačkavalja. Ne stavljajte mocarelu da se sos ne razvodni.
Servirajte jelo toplo sa salatom po želji!
Nek vam je slatko!