Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina na tiganju sa paradajz sosom

Piletina na tiganju sa paradajz sosom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Piletina na tiganju sa paradajz sosom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Najlepša brza jela sa piletinom se kuvaju u dubokom tiganju, da ima za sve"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g
  • paradajz pire - 200 ml
  • čeri paradajz - 8 - 10 komada
  • skamorca - 200 g ili kačkavalj
  • šećer - prstohvat
  • maslinovo ulje
  • biber
  • origano
  • belo vino
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na zalogaje. Stavite ga u najlon kesu, sipajte 2-3 kašike brašna i rastresite kesu dobro, dok se zalogaji ne nabrašne. Izvadite ih u cediljku i istresite višak brašna.

U dubokom tiganju zagrejte jednu šolju maslinovog ulja. Stavite meso i ispržite dok ne postane zlatasto mešajući da se na zalepi. Prelijte sa nekoliko kašika belog vina. Sačekajte minut da ispari alkohol iz jela.

Razredite paradajz pire sa šoljom vode ili bujona od povrća. Sipajte ga u tiganj, začinite biberom, prstohvatom šećera i origanom. Dodajte na polovine isečen čeri paradajz.

Poklopite posudu i kuvajte jelo na umerenoj vatri oko 15-20 minuta. Malo pre nego što sklonite s vatre dodajte kocke skamorce ili kačkavalja. Ne stavljajte mocarelu da se sos ne razvodni.

Servirajte jelo toplo sa salatom po želji!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: