Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Pastrmka u tiganju sa paradajz sosom

Pastrmka u tiganju sa paradajz sosom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Pastrmka u tiganju sa paradajz sosom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ukusno i istančano - ovim vas izazivamo danas"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • paradajz - 1 komad, zeleno - roze / veliki /
  • šargarepa - 1 komad / velika /
  • praziluk - 3 stabla / mlad /
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz u sosu - 400 g konzerva, celi
  • piment - 6 zrna
  • masline - 13 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica, fin
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • selen - 3 - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenoj ribi od krljušti i unutrašnjih organa odsecite glavu i rep. Svaku ribu presecite na pola po dužini kičme.

U dubokom tiganju zagrejte ulje i u njemu propržite nekoliko režnjeva velikog tvrdog paradajza. Okrenite ih pažljivo i izvadite ih u tanjir. Pospite ih sa prstohvatom-dva šećera, a kada se prohlade, skinite im ljusku.

U istom ulju propržite prethodno na kolutove nasečeni mladi praziluk, čenove belog luka i šargarepu. Prodinstajte ih 3-4 minuta, a kada omekšaju, prelijte ih oljuštenim paradajzom i sosem iz konzerve.

Dodajte jednu šoljicu hladne vode u kojoj ste rastvorili kukuruzni skrob. Ostavite da se kuva oko 7-8 minuta i dodajte 2-3 prstohvata šećera.

Komade ribe posolite i zabiberite i spuštajte ih u tiganj kožicom na dole, sklanjajući paradajz u tiganju u stranu da ima mesta za ribu. Dodajte upržene komade paradajza, nekoliko zrna pimenta, naseckan selen i nekoliko crnih maslina.

Poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 15 minuta, a za to vreme jednom ili dva puta pažljivo promešajte, ali pazite da ne iskidate ribu.

Pospite peršunom, a prilikom serviranja, ribu okrenite kožom na gore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: