Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pastrmka sa paradajz sosom na italijanski način

Pastrmka sa paradajz sosom na italijanski način

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511327143
Pastrmka sa paradajz sosom na italijanski način1 / 2
09/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Ako od svih recepata treba da odaberemo jedan, onda će to biti ovaj"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • šećer - 1 supena kašika
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 600 g, iz konzerve
  • ulje - 5 supenih kašika
  • beli luk - 2 čena
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo sos, luk i beli luk sečemo sitno, propržimo 3 supene kašike ulja 6 minuta.

Dodajemo balsamiko sirće i ugrevamo smesu na tihoj vatri dok sirće ne ispari potpuno.

Dodajemo paradajz i sve krčkamo na tihoj vatri 15 minuta, paradajz izgnječimo viljuškom. Sos skidamo sa vatre.

Dodajemo šećer, so i biber i sve promešamo.

Pastrmku očistimo, operemo i osušimo. Propržimo na tiganju u preostalom ulju po 2 minuta sa svake strane.

Prelivamo sosom i ugrevamo na umerenoj vatri 6 minuta ispod poklopca. Serviramo odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: