Način pripreme
Zdravo svima! Od mene danas jedan recept za patlidžan sa paradajzom na jermenski način.
Videla sam recept u jednom videu i s obzirom na to da obožavam patlidžane, pripremila sam ga, jelo je ispalo veoma ukusno. U videu celo jelo sa patlidžanom je spremljeno u tiganju, ja sam ga napravila u rerni.
Patlidžane sam oprala i isekla na dve polovine, posle sam unutrašnjost naseckala na kvadrate, posolila sam i poređala u posudu, pokrila sam vodom i ostavila tako na pola sata. Iscedila sam.
U tepsiji sam dinstala veliku glavicu starog luka na ulju i vodi, posle sam dodala nekoliko čenova belog luka i stavila sam odozgo patlidžane sa odsečenom stranom prema luku da se začini njihova unutrašnjost.
Pekla sam dok nije bilo gotovo. Pet minuta pre dkraj kuvanja sam stavila naseckani paradajz, blago posoljen. Zapekla sam patlidžane sa paradajzom. Umutila sam četiri jajeta i zalila sam jelo. Zapekla sam dok se jaja nisu stegla.
Servirala sam sa krastavcem i ljutom papričicom. Mmm... Ukusno.
Ako želite, isprobajte recept!
Ukoliko volite patlidžan, probajte i druge naše predloge za patlidžan sa mlevenim mesom, Imam bayildi sa patlidžanom ili ove namaze sa patlidžanom.