Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjeni patlidžan»Patlidžan sa paradajz sosom na jermenski način

Patlidžan sa paradajz sosom na jermenski način

LiudmilaLiudmila
Inovator
5342011k
Patlidžan sa paradajz sosom na jermenski način
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Servirala sam sa krastavcem i ljutom papričicom. Mmm... Nešto veoma ukusno je ovaj patlidžan sa paradajz sosom na jermenski način"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • stari luk - 2 glavice
  • paradajz - 5 komada ili iz konzerve
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • crni biber
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Zdravo svima! Od mene danas jedan recept za patlidžan sa paradajzom na jermenski način.

Videla sam recept u jednom videu i s obzirom na to da obožavam patlidžane, pripremila sam ga, jelo je ispalo veoma ukusno. U videu celo jelo sa patlidžanom je spremljeno u tiganju, ja sam ga napravila u rerni.

Patlidžane sam oprala i isekla na dve polovine, posle sam unutrašnjost naseckala na kvadrate, posolila sam i poređala u posudu, pokrila sam vodom i ostavila tako na pola sata. Iscedila sam.

U tepsiji sam dinstala veliku glavicu starog luka na ulju i vodi, posle sam dodala nekoliko čenova belog luka i stavila sam odozgo patlidžane sa odsečenom stranom prema luku da se začini njihova unutrašnjost.

Pekla sam dok nije bilo gotovo. Pet minuta pre dkraj kuvanja sam stavila naseckani paradajz, blago posoljen. Zapekla sam patlidžane sa paradajzom. Umutila sam četiri jajeta i zalila sam jelo. Zapekla sam dok se jaja nisu stegla.

Servirala sam sa krastavcem i ljutom papričicom. Mmm... Ukusno.

Ako želite, isprobajte recept!

Ukoliko volite patlidžan, probajte i druge naše predloge za patlidžan sa mlevenim mesom, Imam bayildi sa patlidžanom ili ove namaze sa patlidžanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: