Način pripreme
Pileći file se opere, osuši i sklanjaju mu se žile.
U posudu se stavlja polovina ulja i polovina začina i svaki file se namaže marinadom pomoću četke.
Stavljaju se u posudu u koju se stavlja folija za sveže čuvanje i stavljaju se u frižider da se mariniraju.
Povrće se opere. Mladi luk i beli luk se seku na sitno. Tikvice se iseku na parčiće.
Šargarepe se oljušte i iseku na parčiće. Paprika se očisti od semenki i seče se na trakice.
Pečurke se oljušte i iseku na kriške. Nakon što je povrće isečeno u vok tiganju se zagreva ulja.
Piletina se vadi iz frižidera i svaki file se zapeče dva-tri minuta sa svake strane.
Nakon što su svi fileti zapečeni stavljaju se u posudu i ostavljaju sa strane.
U isto ulje se stavljaju prvo luk, beli luk i šargarepe i dinstaju se kratko.
Nakon toga se stavljaju pečurke, paprika i tikvice, začinjavaju se preostalim začinima i solju po ukusu i kuvaju se dok ne omekšaju.
Za to vreme već blago ohlađen file se stavlja na dasku i pomoću viljuške i noža se seče na kriške jednake debljine. Nakon što je povrće omekšalo u njega se dodaje piletina i kuva se pod poklopcem dok jelo ne bude potpuno gotovo. Pri serviranju se servira sa sitno isečenim peršunom.
Piletina u tiganju sa povrćem je gotova.