Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Francuska salata sa pečenim tikvicama

Francuska salata sa pečenim tikvicama

Francuska salata sa pečenim tikvicama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"U sezoni tikvica čak će i salata sadržati ovo niskokalorično povrće"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • mladi beli luk - 2 - 3 struka (+ pera)
  • za dresing
  • med - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • sirće - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operite tikvice i isecite na tanke trakice, koristite ljuštilicu za krompir.

Posolite trakice tikvica i prelijte sa malom količinom maslinovog ulja, nakon toga promešajte.

Pecite na ugrejanom gril tiganju, nakon toga ostavite da se ohlade.

Prebacite grilovane tikvice u posudu.

U njih dodajte iseckani beli luk i prelijte salatu od povrća pomešanim sastojcima za desert.

Francuska salata sa pečenim tikvicama je spremna za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: