Punjeni pečeni krompir u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
557
888
11/12/2019
"Za predjelo, za osnovno jelo ili eto tako - za meze uz pivo - za sve je pogodan ovaj krompir"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano470
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, srednji
  • ćorizo - 150 g, svež, ne sušen
  • peršun - 2 - 3 kašike, iseckan
  • pavlaka - 4 - 5 kašika, za kuvanje ili kisela
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po žečji
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se polu skuva u blago posoljenoj vodi oko 15-16 minuta. Treba da je polu gotov, a ne prekuvan i mek. Ohladi se i iseče se na pola, ali se ne ljušti.

Unutrašnjost se istruže kašikom. Ako primetite da je još mnogo tvrd i unutrašnjost se teško odvaja, poparite ga ponovo na kratko u kipućoj vodi.

Oljuštite ćorizo od omotača i stavite u posudu. Ako želite izdvojte krugove njega pre nego što ih oljuštite. Njih možete na kraju da stavite preko svakog krompira.

U mleveno meso od ćoriza stavite pavlaku, iseckan peršun, unutrašnjost krompira i biber.

Pasirajte u glatku pastu i njom napunite čamce od krompira. Stavite i parčence celog ćoriza ako ste odvojili.

Zapecite 10-12 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, nakon toga izvadite posudu za pečenje, pospite narendanim kačkavaljem i vratite na još nekoliko minuta da se razlije ili postane hrskav - kako više volite.

Servirajte punjeni krompir topao, posut sa još svežeg iseckanog peršuna.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar