Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Punjeni pečeni zec u rerni

Punjeni pečeni zec u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Punjeni pečeni zec u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
260 min.
Ukupno
285 min.
Porcije
6
"Zečije meso je zaista raskošno, ne ispuštajte ovaj ukus"

Potrebni sastojci

  • zec - 2 kg
  • slanina - 200 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • maslac - 30 g
  • pirinač - 1 kašičica
  • bujon - 1/2 šolje, pileći
  • belo vino - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • crni biber
  • aleva paprika
  • bosiljak - struk
  • peršun - struk
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo zeca i posušimo ga.

Isečemo slaninu i propržimo u tiganju.

Vadimo ga i u isti tiganj stavljamo 2 supene kašike maslaca i dinstamo iseckani luk, šargarepe i beli luk.

U njih dodajemo so, slaninu, pisinač i zalijte bujonom ostavljajući da vri dok pirinač ne upije tečnost.

U posudicu stavljamo maslac, 1 supenu kašiku soli, alevu papriku, crni biber. Sve dobro izmešamo i celog zeca istrljamo smesom.

Stomak zeca punomo nadevom i zašivamo ga.

Tepsiju podmažemo maslacem i stavljamo zeca. Sipamo cino, stavljamo bosiljak i peršun i uvijamo folijom.

Pečemo zeca 4 sata na 150 stepeni.

Kada istekne vreme skidamo foliju i pečemo još 15 minuta.

Poslužujemo toplog punjenog pečenog zeca u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: