Punjeni celi krompir u rerni

20/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4259
"Kako da ne skupite prijatelje da im se pohvalite najukusnijim receptom za punjeni krompir, koji ste upravo naučili "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 443
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere temeljno sunđerom, nakon čega se viljuškom prave rupe po celom krompiru, poređaju se u posudu za pečenje (da bude odstojanje između krompira) i peku se 30 minuta na 180 stepeni, nakon toga 20 minuta na 200 i 10 minuta na 150 stepeni, ukupno oko sat vremena.

Za sos od belog luka:

Iseckamo na sitno beli luk, mirođiju i peršun, pomešamo i dobro promešamo mleko, majonez i beli luk u prahu i dodajemo i isecakne začine, ponovo promešamo i ako je neophodno dodajemo so.

Kačkavalj i salama se rendaju, a krastavac se iseče na lente.

Nakon što je krompir gotov, izvadimo ih iz rerne i pomoću rukavice ih punimo dok su još vrući.

Uzimamo krompir pravimo razrez malim nožem, blago rastvaramo i pomoću male viljuške izgnječimo unutrašnjost krompira, stavljamo malo maslaca, posipamo solju i nakon toga stavljamo salamu i kačkavalj, krastavac i na kraju jednu kašičicu sosa od belog luka.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar