Način pripreme
Oljuštite patlidžan na trakice. Stavite u sredinu po dužini. Stavite patlidžan u posoljenu vodu oko 30 minuta. Operite patlidžan i osušite.
Ugrejte malo maslinovog ulja u dubokom tiganju i stavite patlidžan. Propržite sa svih strana dok ne promeni boju. Očistite luk i isecite sitno.
Ugrejte maslinovo ulje i dinstajte luk dok ne omekša.
Dodajte paprike, očišćene od semenki i sitno iseckane. Nakon što se paprike izdinstaju dodajte oljušteni i isečen paradajz. Dodajte paradajz pire.
Kuvajte dok povrće ne omekša.
Začinite solju, čubrom i alevom paprikom. Gotov nadev skinite sa vatre.
Sa gotovim nadevom punite patlidžane.
Poređajte punjeni patlidžan u pleh za pečenje. Dodajte 1/2 šolje mlake vode.
Pecite u ugrejanoj rerni dok voda ne ispari i dok se patlidžan ne zapeče.
Punjeni pečeni patlidžan pospite svežim peršunom.