Način pripreme
Dobro operemo krilca i osušimo ih. Isečemo svako na 3 dela.
Nakon toga pravimo prorez lako sa nožem na svakom parčetu preko kože, da se bolje meso začini, zbog kože ne može da prođe dobro.
Stavljamo u posudu i dodajemo soja sos, đumbir /rendan/ beli luk izgnječen, šećer i začine.
So nisam dodavala, ako volite slano, dodajte so po ukusu. Recept je u principu bez soli.
Sve to lepo promešajte rukama, pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru što duže može.
Jedan dan je lepo da odstoji, ali ako nemate vremena, bar jedan sat da se dobro začini. Ja sam držala 6 sati.
Smesu za pohovanje stavljamo u posudu u krilca - odvajamo dva belanca i dodajemo 3 supene kašike kukuruznog skroba. Lepo promešamo rukama i krilca su spremna za prženje.
Stavljamo ih pažljivo u ugrejano ulje i kad bude gotovo okrećemo dok ne dobiju lepu boju.
Sa ovom smesom za pohovanje ulje nam ostaje čisto i možemo pržite krompir.
Serviramo krilca KFC sa prženim krompirom.
Bon apeti!