Način pripreme
Oljuštite krompir i nasecite ga na kolutove debljine oko 1 - 1, 3 mm. Ako je krompir mlad, nema potrebe da ga ljuštite.
Poređajte kolutove u pleh, koji ste obilno premazali maslinovim uljem i vrhom oštrog noža na svakom kolutu krompira napravite romboidni prorez dubine 1-2 mm.
Prelijte mašću, ako je istopljena ili jednostavno stavljajte komade masti na krompir, ako je čvrsta.
Po želji, možete da dodate još masnoće.
Posolite po ukusu i pospite alevom paprikom i ruzmarinom, a na kraju sipajte na dno oko 1/2 šoljice vode.
Uz vodu, krompir će biti mekši. Ako izistavite vodu, dobićete hrskavu koricu. Odlučite sami.
Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, dok krompir ne dobije zlatnu koricu.
Poslužite ukusne i omiljene krompiriće dok su topli.
Veoma su dobri kada se posluže uz sos Ajoli ili kao prilog uz pečena mesa, šnicle ili ribu.
Probajte i vi omiljene krompiriće.
Prijatno!