Omiljeni krompirići

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Omiljeni krompirići
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sigurno znate da omiljeni krompirići najbolje idu uz omiljeno pivo, da se ne ponavljamo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • pačija mast - 5 - 6 kašika (ili maslac)
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna (može i dimljena)
  • ruzmarin - 1 kašika ili po ukusu
  • maslinovo ulje - za premazivanje pleha
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i nasecite ga na kolutove debljine oko 1 - 1, 3 mm. Ako je krompir mlad, nema potrebe da ga ljuštite.

Poređajte kolutove u pleh, koji ste obilno premazali maslinovim uljem i vrhom oštrog noža na svakom kolutu krompira napravite romboidni prorez dubine 1-2 mm.

Prelijte mašću, ako je istopljena ili jednostavno stavljajte komade masti na krompir, ako je čvrsta.

Po želji, možete da dodate još masnoće.

Posolite po ukusu i pospite alevom paprikom i ruzmarinom, a na kraju sipajte na dno oko 1/2 šoljice vode.

Uz vodu, krompir će biti mekši. Ako izistavite vodu, dobićete hrskavu koricu. Odlučite sami.

Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, dok krompir ne dobije zlatnu koricu.

Poslužite ukusne i omiljene krompiriće dok su topli.

Veoma su dobri kada se posluže uz sos Ajoli ili kao prilog uz pečena mesa, šnicle ili ribu.

Probajte i vi omiljene krompiriće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: