Način pripreme
Patlidžan oljuštimo i sečemo na krugove, nakon toga posolimo i ostavljamo 30 minuta. Pre nego što stavite u tiganj operite od soli tekućom vodom.
U gril tiganj sipajte 1 supenu kašiku maslinovog ulja i nakon što se masnoća ugreje dodajte patlidžan. Pripremite na umerenoj temperaturi, sipajte oko četvrtinu šolje vode.
Kad počne da mekša u tiganju, izgnječite drvenom spatulom dok ne dobijemo homogenu smesu.
U posudu sipamo gotov i već ohlađen patlidžan, dodajte sok od limuna, 2 supene kašike maslinovog ulja, 4 supene kašike tahinija od susama, sitno iseckanu vezu peršuna (samo listove, bez drške), so i kumin po ukusu.
Izgnječite čenove belog luka i takođe ih dodajte.
Promešajte sve sastojke i servirajte namaz na sveže pečenim kriškama hleba ili na lavašu.