Dinstana ćuretina

15/12/2019
"Meso prosto pada sa kostiju, a ukus je - neponovljiv bukvalno, zato vam od srca preporučujemo ovaj recept"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 472
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 500 g
  • luk - 2 komada
  • so
  • biber
  • pivo - 1/2 limenke
* merne jedinice

Način pripreme

Operite ćuretinu. Stavite u šerpu sa malo masnoće i pržite dok ne promeni boju.

Sipajte pivo, stavite so i biber. Sačekajte da alkohol malo ispari i smanjite ringlu.

Zatvorite poklopcac i dinstajte 15 minuta, mešajte s vremena na vreme. Pazite da ne ostane bez tečnosti (ako je potrebno sipajte malo vode), ali nemojte sipati mnogo. Cilj je da se meso dinsta, skuva i ostane na masti na kraju.

Isecite luk na polumesec. Kad meso bude gotovo dodajte luk. Pržite 5 minuta i sipajte 1-2 supene kašike vode.

Poklopite i dinstajte 5 minuta. Otvorite, promešajte i ponovo stavite 1-2 supene kašike vode.

Sačekajte da voda ispari, da luk omekša i isključite. Servirajte dok je toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar