Dinstani krompir iz rerne sa pečurkama

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
16/12/2019
"Dinstani krompir iz rerne sa pečurkama , možete da ih jedete kao predjelo ili kao glavno jelo "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g
  • pečurke - 200 g, šitaki ili braon pečurke
  • beli luk - 1 čen
  • pešrun - 2 - 3 supene kašike, isečen
  • ruzmarin - 1 kašičica, suv ili svež
  • ruzmarin - 1 - 2 kašičice, suv
  • ljuta aleva paprika - po ukusu, krupnije sa mlevena
  • maslinovo ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krompir na krupnije kockice. Pečurke očistite i takođe krupnije isecite. Ako su manji, ostavite ih cele.

Stavite ih u vatrostalnu činiju sa poklopcem ili drugu posudu koja se dobro zatvara i odgovarajuća je za rernu.

Izgnječite beli luk(za zasićeniji ukus možete staviti i više). Pomešajte lepo sa začinima, solju i maslinovim uljem i sipajte u krompir i pečurke.

Dobro promešajte i sipajte malo vode - oko 40 ml, poklopite posudu i stavite u pleh na 200 stepeni oko 40-50 minuta ili probajte krompir viljuškom i on treba da omekša unutra i da ima koricu odozgo.

U procesu pečenja možete dodati još 40 ml vode ako procenite da može da zagori, a i ako će to pomoći kod dinstanja.

Gotovo jelo izvadite iz rerne, sačekajte, nemojte da otvarate posudu 5-10 minuta i onda servirajte.

Dinstani krompir iz rerne sa pečurkama možete servirati kao predjelo, tako i kao glavno jelo ili prilog uz meso.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar