Način pripreme
Ugrejte pavlaku na tihoj vatri sa rendanom korom od pomorandže. Važno je da ne upadnu beli delovi, da ne bude gorko.
Potrebno je samo da se malo ugreje, ni u kom slučaju da provri.
Promešajte, pokrijte streč folijom i čuvajte u frižideru jednu noć. Tako će miris pomorandže lepo ući u tečnost.
Drugog dana procedite pavlaku i stavite na paru na tihu vatru. Izmrvite čokoladu u nju i isecite maslac na koamde. Mešajte dok se ne rastopi i dok ne dobijete homogenu smesu.
Za pojačanu boju možete dodati poslatičarsku boju i pomešati da dobijete lepu narandžastu boju.
Prebacite smesu za čokoladne tartufe u posudu, pokrijte folijom i ostavite lepo da se stegne u frižideru (bar 4-5 sata).
Pripremite dve male posude, jednu sa kokosovim brašnom, a drugu sa šećerom u prahu.
Oblikujte bombone, manje od oraha i uvaljajte polovinu u šećer, drugu u kokos.
Stavite božićne tartufe sa pomorandžom u frižider do trenutka serviranja.
Neka vam je slatko!