Način pripreme
U veliku posudu se razbiju jaja. Dodaju se šećer i vanila. Dodaje se sok od pomorandže i ulje. Narenda se kora pomorandže.
Muti se žičanom mutilicom. U brašno se dodaje prašak za pecivo i meša se. Brašno se dodaje postepeno u tečne sastojke i neprestano se meša špatulom.
Gustina testa za napukle kolače treba da bude kao za kolač.
Posuda se pokriva streč folijom i ostavlja se sat u frižideru.
Sprema se posuda za pečenje postavljena papirom i posudica sa šećerom u prahu.
Od smese se zagrebe kašikom. Stavlja se u šećer u prahu i uvalja se.
Rukama se oforme loptice i poređaju se u posudu za pečenje.
Božićni kolači se peku na 180 stepeni oko 15 minuta.
Nakon pečenja se ohlade na rešetki. Mmm zamiriše na Božić uz ove jednostavne božićne napukle kolače sa pomorandžom i bez mešenja.
Komentari