Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Ispucali kolačići»Božićni napukli kolači sa pomorandžom

Božićni napukli kolači sa pomorandžom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
327931k
Božićni napukli kolači sa pomorandžom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Mmm... zamiriše na Božić uz ove jednostavne napukle kolače sa pomorandžom i bez mešenja."

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 200 g
  • ulje - 150 ml
  • sok od pomorandže - 60 ml
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kora od pomorandže
  • vanila - 1 komad, esencija
  • šećer u prahu - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu se razbiju jaja. Dodaju se šećer i vanila. Dodaje se sok od pomorandže i ulje. Narenda se kora pomorandže.

Muti se žičanom mutilicom. U brašno se dodaje prašak za pecivo i meša se. Brašno se dodaje postepeno u tečne sastojke i neprestano se meša špatulom.

Gustina testa za napukle kolače treba da bude kao za kolač.

Posuda se pokriva streč folijom i ostavlja se sat u frižideru.

Sprema se posuda za pečenje postavljena papirom i posudica sa šećerom u prahu.

Od smese se zagrebe kašikom. Stavlja se u šećer u prahu i uvalja se.

Rukama se oforme loptice i poređaju se u posudu za pečenje.

Božićni kolači se peku na 180 stepeni oko 15 minuta.

Nakon pečenja se ohlade na rešetki. Mmm zamiriše na Božić uz ove jednostavne božićne napukle kolače sa pomorandžom i bez mešenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Volim ukus pomorandze. Za one koji imaju domace, neprskane pomorandze odlican recept
26.01.2023 10:06