Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Božićni tartufi sa pomorandžom

Božićni tartufi sa pomorandžom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Božićni tartufi sa pomorandžom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
20
"Uzmite, nemojte se stideti, znamo da vas izazivaju i ne krivimo vas, ipak su tartufi sa pomorandžama nešto što održava božićni duh u kući"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 50 - 60 ml tečna, nezaslađena, 35%
  • kora od pomorandže - 2 supene kašike, izrendan samo narandžasti deo
  • maslac - 50 g
  • bela čokolada - 180 g
  • sok od pomorandže - 10 g, sveže isceđen
  • šećer u prahu - za valjanje
  • kokosovo brašno - zavaljanje (fino)
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte pavlaku na tihoj vatri sa rendanom korom od pomorandže. Važno je da ne upadnu beli delovi, da ne bude gorko.

Potrebno je samo da se malo ugreje, ni u kom slučaju da provri.

Promešajte, pokrijte streč folijom i čuvajte u frižideru jednu noć. Tako će miris pomorandže lepo ući u tečnost.

Drugog dana procedite pavlaku i stavite na paru na tihu vatru. Izmrvite čokoladu u nju i isecite maslac na koamde. Mešajte dok se ne rastopi i dok ne dobijete homogenu smesu.

Za pojačanu boju možete dodati poslatičarsku boju i pomešati da dobijete lepu narandžastu boju.

Prebacite smesu za čokoladne tartufe u posudu, pokrijte folijom i ostavite lepo da se stegne u frižideru (bar 4-5 sata).

Pripremite dve male posude, jednu sa kokosovim brašnom, a drugu sa šećerom u prahu.

Oblikujte bombone, manje od oraha i uvaljajte polovinu u šećer, drugu u kokos.

Stavite božićne tartufe sa pomorandžom u frižider do trenutka serviranja.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: