Pileća janija sa prazilukom i celerom

Pileća janija sa prazilukom i celerom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pileća janija sa prazilukom i celerom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
19/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Ovoj ukusnoj janiji nedostajete samo vi - zato brzo da ispravite taj propust"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U pogodnu šerpu sipajte jednu šolju maslinovog ulja.

Zagrejte i ubacite isečeno pileće meso (krilca, batake, pileće grudi).

Ispržite 3-4 minuta, okrećući meso često. Dodajte isečen praziluk i celer.

Pospite kašikom aleve paprike, začinite prstovatom bibera , solju i dodajte 2 kašika paradajz pirea.

Poklopite posudu i dinstajte janiju sa piletinom 10 minuta, nakon toga sipajte topli bujon od povrća i dovršite kuvanja, dok jelo ne ostane na masnoći.

Servirajte pileću janiju sa prazilukom i celerom posutu usitnjenim peršunom!

Veoma uksuno jelo se dobija! Probajte!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: