Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Miš-Maš»Miš maš sa suvim mesom

Miš maš sa suvim mesom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211343k117
Miš maš sa suvim mesom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
08/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nismo baš zakleti fanovi miš maša, ali ne odbijamo ništa, što je serviramo sa suvim mesom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • feta sir - 200 g
  • kobasica - 100 g, domaća, sušena
  • ljuta aleva paprika
  • ulje - 4 supene kašike
  • suvo meso - domaće, za ukras
  • đuveč - 1 tegla, sterilizovan za miš maš /dinstani luk, crvena i zelena paprika i paradajz/
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci u ovom receptu su moji, domaće pripremljeni.

U tiganju sa masti stavljamo sitno iseckanu kobasicu, propržimo malo i odvajamo na tanjir. U začinjenu masnoću sipamo gotov sastojak za miš maš. Dinstamo dok tečnost od paradajza ne ispari.

Posolimo malo /ipak su kobasica, sir i suvo meso dovoljno slani/ i dodajemo krupnije izmrvljenu ljutu crvenu papriku.

U posudi umutimo jaja i u njih dodajemo krupnije izrendan sir.

Zapržimo jelo, ukrašavamo kriškama domaćeg suvog mesa i drugom sastojcima po želji. Uz ovo ukusno jelo dodajemo toplu pogaču. Prste da poližete!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: