Način pripreme
U velikoj posudi razbijte jaja, dodajte šećer i prstohvat kore od limuna. Mikserom umutite dok ne dobijete mekan krem.
Rastopite kravlji maslac, ne treba da provri. Sipajte lagano u krem od jaja, promešajte pažljivo. U drugoj posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo, prstohvatom soli i jednu kesicu vanile.
Dodajte suvu smesu u krem, mešajte kašikom dok ne dobijete homogenu smesu. Dodajte krupnije isečene orahe. Obložite pravougaoni kalup za kolač (zapremine 1 l) papirom za pečenje.
Sipajte smesu za kolač, poravnajte, stavite nekoliko oraha odozgo. Pecite kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, oko 40 minuta.
Probajte dali je gotovo drvenim štapićem. Izvadite gotov kolač sa orasima na rešetku, namažite toplao jednom supenom kašikom meda.
Sačekajte da se potpuno ohladi pre sečenja.
Neka vam je slatko!