Način pripreme
Isecite mandarine na tanke krugove, poređajte ih na salvetu, a odozgo pokrijte drugom da se sakupi vlaga iz voća.
U posudi umutite na sobnoj temperaturi omekšali maslac sa šećerom dok se ne dobije vazdušast krem.
Dodajte jaje i nastavite da mutite još 5-6 minuta, dok se jaje dobro ne homogenizuje u maslac krem.
Prosejte brašno sa cimetom, vanilom i prstohvatom soli. U malim porcijama ga dodajte u maslac smesu.
Dodajte mlevene bademe i aromatizujte narendanom korom jedne pomorandže- Zamesite meko testo za vaše božićne kolače.
Podelite ga na jednake delova. Svaki napravite u dugi cilindat. Prečnik cilindara da bude kao krug mandarine. Stavite cilindre u izduženi tanjir i stavite u frižider na jedan sat.
Što su hladniji to ćete ih lakše iseći. Od ohlađenih cilindara isecite krugove širine oko pola centimetra.
Preko svakog kruga stavite po kružić mandarine. Pritisnite blago keksiće.
Poređajte keks u veliku posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Ispecite na 180 stepeni u prethofno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
Gotove božićne keksiće sa mandarinama ohladite na rešetki.
Nek vam je slatko!