Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Džem od jabuka sa cimetom bez šećera

Džem od jabuka sa cimetom bez šećera

Korisnik#243428Korisnik#243428
Šegrt
109130380
Džem od jabuka sa cimetom bez šećera
Fotografije: Anonymous
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Slatko, a zdravo - e to je džem"

Potrebni sastojci

  • jabuke
  • cimet - po ukusu
  • jabukovo sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke očistiti od peteljki i semenki, iseckati (ili samleti) dodati malo vode (dok ne počnu da se kuvaju) i staviti na šporet.

Kuvati dok se jabuke ne ukuvaju i smesa zgusne. Moraju dugo da se kuvaju i baš dobro ukuvaju zato što im se ne dodaje šećer kao konzervans.

Pri kraju kuvanja dodati cimet i malo jabukovog sirćeta. Vrelu masu sipati odmah u tegle, dobro zatvoriti i odmah okrenuti poklopcem na dole (da bi se pasterizovao).

Ovako (pravilno) spremljen džem može da stoji i do godinu dana. Važno je samo dobro ga ukuvati.

I eto. Slatko, a bez šećera!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: