Način pripreme
Jabuke očistimo od unutrašnjosti i trulih delova.
Sečemo ih na kockice i stavljamo u šerpu.
Sipamo 1/2 čaše vode. Uključujemo ringlu na tihu vatru i kuvamo 3-4 sata dok jabuke ne omeknu, mešajući s vremena na vreme.
Nakon toga pasiramo jabuke u pire.
Vraćamo ponovo na ringlu dok ne ispari višak tečnosti. Dodajemo cimet po ukusu.
U tepsiju stavljamo papir za pečenje.
Sipamo pire od jabuka u tepsiju. Treba da bude debljine 3.4 mm, bilo bi dobro da krajevi budu za još 2-3 mm deblji, zato što se brže suše.
Rernu zagrevamo na 200°C, stavljamo tepsiju, nakon 20 minuta smanjujemo na 70°C i sušimo 5-6 sati.
Nakon toga vadimo tepsiju i ostavljamo ukusni pestil da se u potpunosti ohladi.
Okrećemo na krpu i skidamo papir pestila od jabuka sa cimetom bez šećera.