Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kolačići sa japanskom jabukom

Kolačići sa japanskom jabukom

Kolačići sa japanskom jabukom
Fotografije: Monika Mancheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
24
"Ako planirate da napravite mini kolačiće sa japanskom jabukom, savetujemo vam da napunite bar dva poslužavnika, jer će nestati za čas"

Potrebni sastojci

  • brašno - 375 g
  • šećer - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 250 ml
  • sveže mleko - 250 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • kora limuna - od 1/2 limuna
  • japanska jabuka - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom pomoću miksera u vazdušast beli krem.

Dodajte mleko, ulje, koru limuna, vanilu i brašno, pomešano sa praškom za pecivo, ne prestajući da mešate.

Oljuštite i isecite japansku jabuku na male parčiće. Dodajte je u smesu i promešajte dobro.

Napunite 3/4 smese u papirne korpice za mafine. Pecite na 170-180 stepeni dok ne budu gotovi ovi predivni mini kolačići sa japanskom jabukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: