Način pripreme
Pripremanje kora:
U posudi umutite jaja sa šećerom u vazdušastu smesu. Dodajte prašak za pecivo i brašno i mešajte dok ne postane vazdušasta i ujednačena smesa. Prebacite smesu u tri jednaka kalupa za tortu prečnika 24 cm, koje stre prethodno oblepili papirom za pečenje i namazali.
Ako vam je rerna velika ispecite i tri kore zajedno, ako ne ispecite prvo dve zajedno, a posle sledeću, pri čemu se sve tri peku na 180 stepeni 45--50 minuta.
Pripremanje krema:
Sipajte pavlaku u posudu i umutite je, dok se ne dobije vazdušasti sneg. Podelite je na pola i u jedan deo sipajte čokoladu i ampulu ruma, a u drugu ampulu limuna. Ostavite ih u frižideru da se stegnu 30-40 minuta.
Kada su kore potpuno gotove ostavite ih da se dobro ohlade.
Sklapanje:
Na odgovarajuću podlogu stavite prvu koru i namažite je čistom pavlakom. Poređajte kriške banane i stavite drugu koru, koju mažete čokoladnom pavlakom i takođe stavljate kriške banane.
Na kraju treću koru namažete čistom tečnom čokoladom i pomoću šprica pravite ružice od ostatka - moje izgledaju malo bele jer je čokolada bila mešavina između bele i crne.
Poređajte banane i pospite šarenim mrvicama. Ostavite čokoladnu tortu sat-dva da odstoi u frižidderu i servirajte.
Beleška:
Ako volite sočnije torte možete da napravite sirup za vašu tortu. Ja sam ovaj put preskočila.
Nek vam je slatko!