Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa tečnom čokoladom, pavlakom i bananama

Torta sa tečnom čokoladom, pavlakom i bananama

Torta sa tečnom čokoladom, pavlakom i bananama
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
11
"Takva torta se ne gleda, ili se pojede do kraja ili se zovu prijatelji da pomognu u teškom zadatku"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 8 komada
  • brašno - 270 g
  • vanila - 2 kesica
  • prašak za pecivo - 10 g
  • Za krem
  • pavlaka - 400 ml, slatka
  • tečna čokolada - 400 g
  • rum - 1 ampula, esencija
  • esencija - 1 ampula, limunska
  • Za mazanje odozdo
  • tečna čokolada - 300 g
  • Za ukras
  • banane - 4 komada, i za između kora
  • šarene mrvice - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje kora:

U posudi umutite jaja sa šećerom u vazdušastu smesu. Dodajte prašak za pecivo i brašno i mešajte dok ne postane vazdušasta i ujednačena smesa. Prebacite smesu u tri jednaka kalupa za tortu prečnika 24 cm, koje stre prethodno oblepili papirom za pečenje i namazali.

Ako vam je rerna velika ispecite i tri kore zajedno, ako ne ispecite prvo dve zajedno, a posle sledeću, pri čemu se sve tri peku na 180 stepeni 45--50 minuta.

Pripremanje krema:

Sipajte pavlaku u posudu i umutite je, dok se ne dobije vazdušasti sneg. Podelite je na pola i u jedan deo sipajte čokoladu i ampulu ruma, a u drugu ampulu limuna. Ostavite ih u frižideru da se stegnu 30-40 minuta.

Kada su kore potpuno gotove ostavite ih da se dobro ohlade.

Sklapanje:

Na odgovarajuću podlogu stavite prvu koru i namažite je čistom pavlakom. Poređajte kriške banane i stavite drugu koru, koju mažete čokoladnom pavlakom i takođe stavljate kriške banane.

Na kraju treću koru namažete čistom tečnom čokoladom i pomoću šprica pravite ružice od ostatka - moje izgledaju malo bele jer je čokolada bila mešavina između bele i crne.

Poređajte banane i pospite šarenim mrvicama. Ostavite čokoladnu tortu sat-dva da odstoi u frižidderu i servirajte.

Beleška:

Ako volite sočnije torte možete da napravite sirup za vašu tortu. Ja sam ovaj put preskočila.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: