Način pripreme
Bira se kalup za tortu.
U posudu miksera se sipa slatka pavlaka. Muti se. Dodaju se vanila i maskarpone sir. Muti se.
Tečna čokolada se zagreje na vodenoj pari da postane tečnija. Sveže mleko se zagreje.
Umače se polovina čokoladnih keksića i stavljaju se na dno kalupa. Mešavina pavlake se raspoređuje na 4.
1/4 smesa se raspoređuje po čokoladnim keksićima i zagladi se. Isto se pravi odozgo i sa tečnom čokoladom.
Drugi red domaće torte sa keksićima se pravi sa belim keksićima. Na njima se ponavlja postupak sa kremom i čokolkadom. Sve napravljeno do sada se ponavlja još jednom - 4 sloja, tako što se završava tečnom čokoladom.
Torta sa pavlakom se ostavlja u frižideru na 2-3 sata da se stegne.
Mlečna torta sa tečnom čokoladom može da se servira kako u komadima, tako i oblikovana u kugle kašikom za sladoled.