Način pripreme
Počnite sa pripremom testa za kore, u šerpu dodajte umućena jaja, šećer, rastopljeni maslac, med, sveže mleko i sodu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i stavite na vatru da se ugreje. Mešajte neprestano dok smesa ne postane medene boje.
Skinite šerpu sa vatre i ostavite da se ohladi 4-5 minuta. Dodajte prosejano brašno u etapama, mešajte koliko je moguće. Prebacite smesu na brašnom posutu radnu površinu i zamesite meko testo koje se ne lepi po rukama.
Podelite testo na 7 loptica jednake veličine. Svaku lopticu razvucite na papiru za pečenje, posutom sa malo brašna, na tanak okrugao list.
Pecite koru, stavite je u pleh, a pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 5-6 minuta dok ne dobije lepu zlatnu boju (nemojte da prepečete).
Ako je potrebno isecite koru uz pomoć velike tacne da je oblikujete. Tako uradite sa svih 7 kora. Ostavite da se ohladi i jednu od njih izmrvite i sameljite krupnije u blenderu.
U posudi mikserom umutite tečnu pavlaku na mekan krem. Dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i rendanu koru od pomorandže, dobro promešajte.
Sastavite medenu tortu - ređajte koru, krem od pavlake i nekoliko kašika eurokrema tu i tamo. Na kraju završite kremom i pospite medenim mrvicama.
Ovako oblikovanu medenu tortu stavite u frižider ne manje od 6 sati da omekša.