Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa keksom, pavlakom i tečnom čokoladom

Torta sa keksom, pavlakom i tečnom čokoladom

GalyaGalya
Početnik
16
Torta sa keksom, pavlakom i tečnom čokoladom
Fotografije: Galya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Slatko iskušenje ima dva lica Koje ćete probati?"

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g braon keksa
  • pavlaka - 1 l slatke
  • tečna čokolada - 200 g
  • sveže mleko - za potapanje keksa
  • kokosove mrvice
  • čokoladne mrvice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pavlaku umutiti mikserom dok se ne zgusne, pa u nju dodati tečnu čokoladu i dobro promešati.

U kalup za tortu sa padajućim dnom ređati keks, potpoljen u sveže mleko, a nakon toga ga premazati pavlakom, i tako, dok se ne iskoristi sav keks.

Ukrasiti kokosovim i čokoladnim mrvicama. Tortu ostaviti u frižideru da prenoći i nakon toga servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: