Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa višnjama

Čokoladna torta sa višnjama

StefanStefan
Kuvar
195196474683
Čokoladna torta sa višnjama
Fotografije: Stefan
1 / 3
05/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Ovaj recept ima samo jednu manu - što torta mora da odstoji preko noći. Ko će dočekati?"

Potrebni sastojci

  • mleveni keks - 300 g
  • mleveni orasi - 50 g
  • nutela - 2 kašike
  • maslac - 125 g, istopljen
  • mleko - 120 ml
  • Višnja sloj
  • smrznute višnje - 300 g
  • šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 1 kom.
  • soka od limuna - 1 kom
  • gustin - 2 kašike
  • voda - 3 kašike
  • Kakao sloj
  • maskarpone sir - 500 g
  • šećer u prahu - 130 g
  • vanilin šećer - 1 kom
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • kremfix - 2 kom.
  • kakao - 50g
  • Ganaš
  • crna čokolada - 100 g
  • slatka pavlaka - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru keks, orahe, nutelu, maslac i mleko promešajte, utisnuti u dno kalupa prečnika 24 cm i staviti u frižider.

Za prvi sloj skuvati višnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Gustin pomešati sa vodom i dodati u provrele višnje, mešati konstantno i kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti par minuta, zatim rasporediti po kori i vratite u frižider.

Za fil kratko umutiti maskarpone sir, prah šećer i vanilu. Dodati neumućenu slatku pavlaku i mutiti par minuta dok fil ne postane poprilično čvrst, zatim dodajte kakao i nastavite sa mućenjem. Na kraju dodati kremfix, opet umutiti i polako rasporediti po višnjama. Ponovo vratiti u fržider.

Istopiti slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, kuvati i mešati dok se čokolada ne istopi. Preliti polako preko fila i vratiti u frižider da odstoji preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Vanjica
Vanjica
Lepo
16.03.2022 10:43
Stefan
Stefan
Hvala
06.03.2021 18:36
Boki Lazic
Boki Lazic
Ukusno
05.02.2021 22:57