Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Čokoladna torta sa kafom i napolitankama

Čokoladna torta sa kafom i napolitankama

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Čokoladna torta sa kafom i napolitankama
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
17/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
12
"Ne, ne postoji način da preteramo sa ovom čokoladnom čarolijom Kladimo se da ćete i Vi pojesti bar 3 parčeta u slast"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • šećer - 200 g
  • braon šećer - 150 grama
  • kakao - 80 g
  • brašno - 260 g
  • soda bikarbona - 1, 5 kašičica
  • prašak za pecivo - 1, 5 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 4 komada
  • jogurt - 200 ml
  • ulje - 1 šoljica
  • kafa - 200 ml, topli espresso
  • krem
  • kisela pavlaka - 1 kg
  • šećer u prahu - 150 g
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • napolitanke - 5 komada
  • za glazuru
  • tamna čokolada - 300 g
  • ulje - 1 kašika
  • ukras
  • bademi - seckani
  • bela čokolada
  • ananas
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Promešajte suve sastojke za koru. Dobro umutite jaja, ulje i jogurt i dodajte ih u suve sastojke. Ulijte i vruću kafu i promešajte dobro dok ne dobijete glatku smesu.

Podelite masu na 3 dela. Sipajte jedan deo u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i ispecite kore u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Ostavite kore da se ohlade.

Za krem: Kiselu pavlaku mikserom umutite sa šećerom u prahu. Mlečnu čokoladu istopite na pari. Izlomite je u komade, sipajte u sud i stavite taj sud iznad ključale vode u šerpi i na taj način je istopite.

Ostavite da se malo prohladi. Uz neprestano mešanje, dodajte čokoladu u umućenu pavlaku. Napolitanke izlomite na sitne komade i dodajte ih u pavlaku.

Sklapanje torte: Stavite jednu koru na tanjir za serviranje i premažite je 1/3 krema. Ređajte koru-krem. Celu tortu premažite preostalim kremom.

Pripremite glazuru, tako što ponovo na pari istopite tamnu čokoladu sa jednom kašikom ulja za sjaj. Prelijte sredinu torte i lagano naginjite tortu da se glazura rasporedi ravnomerno.

Ukrasite tortu po želji. Ovde su nacrtani leptiri sa rastopljenom belom čokoladom. Crtajte tek kada se tamna čokolada ohladila i očvrsnula. Možete koristiti i čokoladne ukrase, ali i seckani badem, koji je lagano zapečen i kockice ananasa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: