Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Rolnice sa nadevom od pečuraka i jaja u sosu od pavlake

Rolnice sa nadevom od pečuraka i jaja u sosu od pavlake

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k204
Rolnice sa nadevom od pečuraka i jaja u sosu od pavlake
Fotografije: marcheva14
1 / 2
03/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Specijalne rolnice sa ukusnim nadevom za specijalne trenutke"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g, sveže
  • šalot - 1 komad
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • italijanski začini - 2 prstohvata
  • beli luk - 1 čen, izgnječen
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 40 g
  • jaje - 3 komada, tvrdo skuvana
  • sir - 150 g, narendan, tvrdi
  • svinjski kare - oko 500 - 600 g
  • pavlaka - 400 ml, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se seče na tanke šnicle. Isuca se kroz najlon kesu, da se ne pokida, na tanko. Začinjava se solju i biberom. Ostavlja se sa strane.

Pečurke se oljušte i iseku na veoma sitno, takođe i luk. Da bude lakše koristila sam blender na funkciji stop-start dugmeta, ali ne da se pretvori u pire.

Stavljaju se u tiganj dve kašike ulje. Kuva se do trenutka kad će smesa ostati potpuno suva. Pre nego što se skloni sa ringle dodaju se i začini, meša se pola minuta i ostavlja se sa strane.

Jaja se kuvaju oko 10-12 minuta. Oljušte se.

Preko svakog parčeta mesa se stavlja po kašičica i po nadeva. Raspoređuje se po celom parčetu mesa. Uvija se čvrsto u rolat i uhvati se čačkalicom. Koristi se onoliko čačkalicca koliko je neophodno.

Rolnice se stavljaju u tiganj sa uljem i malim parčetom maslaca i zaprže se sa svih strana, da se dobije lepa braonkasta korica.

Izvade se, sklone se čačkalice i poređaju se u posudu za pečenje jedna do druge. Ako je preostalo malo nadeva može da se rasporedi između rolnica, Odozgo se sipa malo maslaca iz tiganja i preliva se pavlakom.

Svinjske rolnice se ostavljaju u rerni da se peku na 180 stepeno oko 20-30 minuta.

Garnirung - krompir na pari, preliven maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: