Način pripreme
Narendajte tikvice i dve šargarepe. Začinite povrće lagano solju i ostavite oko 30 minuta da iscuri sok i da omekšaju.
U oceđeno povrće (iscedite sok rukama) dodajte jaja, začin od povrća, iseckan peršun i brašno. Dodajte sodu ugašenu u sirćetu.
Promešajte.
Postavite dno pravougaone posude za pečenje papirom za pečenje. Pospite uljem.
Razvijte testo do povrća u tanak sloj. Ispecite u zagrejanoj rernu dok ne bude gotovo.
Gotovu koru pažljivo uvijte u rolat pomoću papira. Ostavite dako da se ohladi.
Očistite pečurke i isecite ih na tanke kriške. Dodajte narendanu šargarepu. Dinstajte ih sa malo maslaca dok ne omekšaju. Začinite biberom. Ohladite.
Odvijte pažljivo slani rolat, namažite debeli sloj kisele pavlake i pospite nadevom od pečuraka. Uvijte ponovo rolat.
Garnirajte rolat od povrća sa nadevom od pavlake i pečuraka cvetićima pavlake i listićima peršuna.
Nek vam je ukusno!