Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kesadiljas sa batatom

Kesadiljas sa batatom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Kesadiljas sa batatom
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Nemamo ništa protiv da skoknemo do Meksika"

Potrebni sastojci

  • kuvani pasulj - 1 konzerva (250 g)
  • korijander - 1 kašičica
  • ljuta papričica - 1 kom.
  • limun - 1 kom.
  • batat - 2 kom, veliki
  • slatka mlevena paprika - 1 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • tortilje - 4 kom. (možete da pokušate i sa palačinkama)
  • čedar sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 150 g
  • so
  • biber - mleveni, crni
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Batat očistiti pa iseći na krupnije kocke. Poređati po plehu obloženim pek papirom, pa posuti korijanderom, kuminom, crvenom mlevenom paprikom, posoliti, pobiberiti i poprskati maslinovim uljem. Ispeći u rerni.

Pečeni batat izgnječiti ( ispasirati). Dodati kiselu pavlaku i sjediniti.

U tiganj na šporetu staviti jednu tortilju, nauljiti je, pa je okrenuti na drugu stranu. Staviti polovinu pirea od batata, dodati polovinu kuvanog pasulja i polovinu narendanog čedar sira pa poprskati sa sokom polovine limuna.

Pokriti drugom tortiljom i premazati maslinovim uljem. Pržiti u tiganju na obe strane.

Tako spremiti i preostale 2 tortilje.

Seći na parčad i služiti toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: