Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjetina sa patlidžanom i bademima

Jagnjetina sa patlidžanom i bademima

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404277843105
Jagnjetina sa patlidžanom i bademima
Fotografije: Anonymous
1 / 3
30/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Tako brzo, tako jednostavno, a tako ukusno"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but bez kostiju - 500 g
  • patlidžan - 1 kom
  • beli luk - 1 čen
  • bademi - 50 g
  • peršun
  • ljuta papričica
  • so
  • crni mleveni biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan očistiti i iseći na kocke. Propržite ga na ulju u dubljem tiganju, zajedno sa izgnječenim čenom belog luka.

Izvadite kocke patlidžana iz tiganja i ostaviti ih sa strane.

U tiganj sipati mlaz ulja i staviti oljuštene i iseckane bademe da se proprže. Dodajte ubrzo i jagnjetinu iseckanu na kocke i ljutu papričicu po svom ukusu. Posoliti i pobiberiti.

Kad se meso malo proprži, vratiti kocke patlidžana u tiganj. Dobro ga izmešati sa mesom, poklopiti i ostaviti još desetak minuta da se dinsta.

Na kraju začinite krupno seckanim peršunom i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: