Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Beli potaž od karfiola

Beli potaž od karfiola

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Beli potaž od karfiola3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Čim malo zahladni, odmah ubacujemo razne supice, čorbice, potaže..."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1.3 kg
  • koren celera - 1 kom.
  • crveni luk - 1 kom.
  • lososova ikra - 4 kašike
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • beli luk - 1 čen
  • bujon povrća - 1.5 l
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i iseckajte crveni i beli luk, pa ih propržite u šerpi (na umerenoj vatri) na 2 kašike ulja oko 5 minuta.

Krupno naseckajte celer i karfiol, pa ih dodajte u šerpu sa lukom. Pržite još 3 minuta.

Nalijte bujonom, posolite, pobiberite i poklopite. Kuvajte na veoma tihoj vatri 45 minuta.

Sklonite sa vatre i izblendajte.

Umešajte pavlaku i kuvajte na jakoj vatri 10 minuta, sve vreme mešajući da ne bi zagorelo.

Rasporedite u tanjire i ostavite da odstoji 5 minuta.

Dodajte po kašiku ikre u svaku porciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: